ب) مطالعات انجام شده در خارج از کشور
-
- یاسین و همکاران (۲۰۰۷) به بررسی نقش واسطه ای وفاداری به نام تجاری، کیفیت ادراکی و تداعی/ آگاهی از نام تجاری (ابعاد ارزش ویژه نام تجاری) در رابطه بین تصویر ذهنی کشور مبدأ و ارزش ویژه نام تجاری پرداخته شد. با توجه به اینکه تصویر ذهنی کشور مبدأ بر ابعاد ارزش ویژه نام تجاری تاثیر مستقیم و مثبت دارد و همچنین بر ارزش ویژه نیز تاثیر مستقیم اعمال می کند، نتایج تحلیل رگرسیون نشانگر نقش واسطه ای جزئی ابعاد در رابطه بین تصویر ذهنی کشور و ارزش ویژه نام تجاری است و هیچ یک از ابعاد نقش واسطه ای کامل را ایفا نمیکند.
-
- اسموتکپت و همکاران[۶۹] در سال (۲۰۱۲) در پژوهش خود تحت عنوان” بازاریابی از طریق تلفن همراه ودرک مشتریان از اعتبار برند” به بررسی تاثیر انواع تبلیغات پیام کوتاه در جامعه تایلند و وتاثیر آن بر دیدگاه مشتریان از اعتبار پرداخته است. تبیلغات پیام کوتاه به ۳ نوع (کلی، واکنشی، شخصی) دسته بندی گردید و بین ۴۰۰ پرسش شونده مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۲/۵۴ درصد را زنان و۸/۴۵ درصد را مردان تشکیل میدادند. نتایج حاصله به این شرح بوده که بین توانایی وقدرت برند با تاثیر تبلیغات پیام کوتاه رابطه مسستقیمی وجود دارد. مشتریانی که تبلیغات پیام کوتاه را دریافت میکردند از سطح بالاتری از تداعی معانی واگاهی برند برخوردار بودند. همچنین تبلیغات پیام کوتاه شخصی، باعث افزایش کیفیت دریافت شده برند و ایجاد ارتباط مثبت بین تکنولوژی وکیفیت خدمات گشته است.
-
-
- زهیر و همکارانش (۲۰۱۱) در پژوهشی تحت عنوان “اثر ارتباط برند و کیفیت خدمات بر ایجاد وفاداری برند از طریق اعتماد: پژوهش تجربی در برندهای جهانی” اثرات ارتباط نام تجاری و کیفیت خدمات در ایجاد وفاداری به نام تجاری از طریق اعتماد را در صنعت خودرو ترکیه مورد بررسی قرار دادند. جهت جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده گردید. پرسشنامهها بین ۲۵۸ مصرف کننده که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند توزیع شد. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که برداشت از ارتباط برند و کیفیت خدمات میتواند مقدمه ای برای ایجاد اعتماد به برند و به نوبه خود بر وفاداری به نام تجاری تاثیر گذار باشد.
-
- نام و همکارانش (۲۰۱۱) در پزوهشی تحت عنوان “اعتبار برند، وفاداری برند و رضایت مشتریان” به بررسی اثرات واسطه ای رضایت مشتری بر روابط بین اعتار برند و وفاداری برند از دیدگاه مشتری در صنعت هتل و رستوران در بریتانیا پرداختند. آن ها از طریق نمونه ای بالغ بر ۳۷۸ مشتری و از طریق معادلات ساختاری در یافتند که پنج بعد اعتبار برند، کیفیت فیزیکی، رفتار کارکنان، سطح تجانس ایده ال، شناسایی برند و تجانس چرخه عمر بر رضایت مشتران اثر مثبت دارند. آن ها همچنین نشان دادند که رضایت مشتریان بر وفاداری برند اثر گذاشته – و اثرات کیفیت فیزیکی و چرخه عمر بر وفاداری برند نیز به طور کامل متاثر از رضایت مشتریان بوده است.
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۳-۱) مقدمه
تحقیق، بررسی نظام یافته، کنترل شده، تجربی و انتقادی در ورد پدیده هاست که روابط احتمالی بین این پدیده ها به وسیله نظریه و فرضیه هدایت می شود (خاکی، ۱۳۹۰: ۸۷). دستیابی به هدف تحقیق میسر نخواهد بود، مگر زمانی که جستجوی شناخت با روش شناسی درست صورت پذیرد. این فصل متدولوژی به کارگرفته شده در این تحقیق که به منظور بررسی«عوامل مؤثر بر افزایش اعتبار کلی برند از دیدگاه مصرف کنندگان تلفن همراه ولب تاپ » صورت گرفته است را نشان میدهد.
در این فصل با مشخص کردن فرایند و روش تحقیق، معرفی جامعه ونمونه آماری، روش نمونه گیری، ابزار جمع آوری وسنجش اطلاعات و سرانجام آزمون های آماری جهت تحلیل و پردازش اطلاعات تشریح میگردد.
۳-۲) روش تحقیق
روش تحقیق مجموعه ای از قواعد، ابزار، راه های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است(ریاحی، ۱۳۸۴: ۲۰۳). روش های تحقیق در علوم رفتاری را می توان با توجه به ۲ بعد مهم تقسیم نمود : هدف تحقیق و نحوه گردآوری داده ها. بر این اساس پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی است. هدف از تحقیق کاربردی به دست آوردن درک یا دانش لازم برای تعیین ابزاری است که به وسیله آن نیازی مشخص و شناخته شده برطرف گردد و تحقیق توصیفی، آنچه را که هست توصیف و تفسیر میکند و به شرایط یا روابط موجود، عقاید متداول، فرآیندهای جاری، آثار مشهود یا روندهای در حال گسترش توجه دارد. (خاکی، ۱۳۸۸).
- بنابرین تحقیق حاضر از آنجایی که نتایج آن برای آگاهی صاحبان برندها از عوامل مختلف مؤثر بر افزایش اعتبار کاربرد دارد از نظر هدف، از نوع پژوهش های کاربردی است؛و از نظر روش گردآوری داده ها نیز پژوهشی توصیفی است زیرا به بررسی توزیع ویژگی های جامعه مشتریان برندهای مورد پژوهش میپردازد و عناصر و متغیرهای پژوهش و نحوه ارتباط بین آنان را در چارچوب مشخص، توصیف میکند.
۳-۳) جامعه[۷۰] و نمونه[۷۱] آماری
جامعه آماری عبارت است از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص دارای یک یا چند صفت مشترک باشند (حافظ نیا، ۱۳۸۷) که محقق علاقه مند است یافته های پژوهش را به آن تعمیم دهد (دلاور، ۱۳۸۵). و نمونه عبارت است از مجموعه ای از نشانه ها که از یک قسمت، یک گروه یا جامعه بزرگتر انتخاب می شود، به طوری که این مجموعه معرف کیفیات و ویژگیهای آن قسمت، گروه یا جامعه بزرگتر باشد(نادری و نراقی، ۱۳۷۸).
در تحقیق کلیه مصرف کنندگان تلفن همراه و لپ تاپ در استان گیلان به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شدند که به جهت نامحدود بودن حجم جامعه آماری از روش نمونه گیری خوشه ای طبقه بندی تصادفی استفاده شد و از فرمول زیر جهت برآورد حجم نمونه استفاده گردید:
که در آن:
Z : مقدار متغیر استاندارد شده در واحد متناظر با سطح اطمینان
p : برآورد صفت مشهود متغیر در جامعه
q : برآورد مشهود نبودن صفت متغیر در جامعه
e : مقدار اشتباده مجاز در اندازه گیری مشاهدات متغیر در جامعه
حداقل حجم نمونه با سطح اطمینان ۹۵% و خطای ۵%، ۳۸۴ نفر میباشد.
۳-۴) روش ها و ابزار جمع آوری داده ها