الف ) معیار های مقبولیت یک آگهی از منظر نیویورک تایمز
میزان موفقیت یک آگهی به میزان اعتبار آن بستگی دارد؛ یعنی اگر برای مردم قابل قبول و باور نباشد، به اهدافش دست نمی یابد؛ هر چند بسیار پر زرق و برق هم طراحی و اجرا شده باشد. بر همین روال، میزان اعتماد خوانندگان یک روز نامه به اخبار، سر مقالات، و بخش های آگهی آن، بستگی تام به میزان همبستگی مطالب و یک دست بودن آن ها از حیث سلامت دارد؛ از این رو، سیاست نیویورک تایمز بر حمایت یکسان از خوانندگان و سفارش دهندگان آگهی خود قرار دارد؛ بنابرین، ستون آگهی های تجاری اش را از آگهی های گمراه کننده، غیر موثق و دارای روح شیادی که از جملات افتراآمیز و به دور از موازین انصاف و شرف استفاده میکنند، همواره بر حذر میدارد.
واحد پذیرش آگهی این روزنامه موظف است قبل از چاپ هر آگهی، سلامت آن را بررسی کند و از طریق مطالعه ی دقیق آن بفهمد که آیا معیار های تجربی مقبولیت تمایز مطابقت دارد یا خیر؟ سپس وجود عبارات یا تصاویری را که با موازین نمی خوانند و باید حذف شوند و یا تغییر یابند، به سفارش دهنده ی آگهی یا آژانس های نمایندگی او گوشزد کند. در صورت اعمال نشدن اصلاحات پیشنهادی، آگهی در تایمز درج نخواهد شد. واحد پذیرش در غالب موارد برای حصول اطمینان از صحت آگهی دست به تحقیق می زند. برای این کار با برخی آژانس های تحقیقاتی شناخته شده و معتبر مشاوره میکند. بعضاً هم برای دستیابی به اطلاعات پایه، به سوابق موجود در سازمان های حقیقت یاب تجاری مراجعه میکند. با هدف دسته بندی سفارش دهندگان آگهی، فرم هایی به ایشان داده می شود که در آن ها اطلاعات مربوط به امور مالی، فرصت های تجاری، مسائل بورس و سهام و دفاتر مربوطه را ارائه میکنند. سپس واحد پذیرش آگهی، دیدگاه های مردمی و نظرات دریافت شده از خوانندگان در مورد آگهی های قبلی این سفارش دهنده را بررسی میکند که اگر معلوم شود در کار و کسب خود منصف و صادق نبوده اند، آگهی جدید آن ها را درج نخواهند کرد. گاهی اوقات لازم است مفاد یک آگهی تغییر کند یا به کلی حذف شود؛ چون با مفادی از قانون مغایرت دارد؛ مثلاً مقررات مربوط به کپی رایت یا علائم و تجاری، حریم خصوصی افراد، موارد امنیتی، فروش اموال با مالکیت های حقیقی یا اشتراکی، به ویژه زمین و آپارتمان، و همچنین آگهی های سیاسی.
در ذیل به برخی از انواع آگهی که در تایمز چاپ نمی شود، اشاره شده است:
۱- عموماً و به طور کلی
– آگهی هایی که حاوی عبارات یا تصاویر گمراه کننده، فریب دهنده و شیادانه باشد.
– به شخصیت خاصی حمله کند.
– پیشنهاد ازدواج باشد.
– وعده های تو خالی استخدام در مدارس.
– آگهی هایی که غلو رقابتی دارند و یا کالا و خدمات رقبا را زیر سؤال میبرند.
۲- در زمینه ی سرمایه گذاری
– آگهی هایی که در آن ها ضمانت های بی حد و حساب و سود های باور نکردنی در زمینه سهام و مانند آن وعده داده می شود یا به سرمایه گذاری وسوسه انگیز در معادن غیر مولد نفتی و غیر نفتی وشرکت های مربوطه و یا طرح های فروش انبوه در زمینه هایی مانند مسکن تشویق میکند.
۳- طالع بینی
– آگهی های طالع بینی، پیشگویی، تعبیر خواب و معرفی شخصیت بر اساس روز تولد و نظایر آن.
۴- زبان های خارجی
– آگهی به زبان های خارجی (مگر آن که یک نسخه ترجمه انگلیسی آن ضمیمه باشد).
– در شرایط خاصی که خلاصه ای از آگهی به زبان انگلیسی نیز همراه باشد، آگهی به زبان غیر انگلیسی قابل چاپ است.
۵- آگهی های مربوط به اشخاص فروشنده
– در مواردی که فروشنده، مقدار یا درآمد معینی را در مدت زمان معینی از فروش یک محصول وعده دهد و یا در آن، مشکل جبران زحمت فروشنده از قبیل میزان حقوق، درصد کمیسیون و حق العمل معلوم نشده نباشد. و بالاخره آگهی هایی که در آن موضوع فروش یا خدمات به درستی توصیف نشده باشد.
۶- تبعیض
– آگهی هایی که به نوعی در زمینههای نژاد، مذهب، ملیت، اصالت، مرد یا زن بودن، و مانند آن تبعیض قائل شوند، قابل چاپ نیستند.
۷- معارضه با ذائقه عمومی
– هر نوع آگهی حاوی مطالب رکیک، به دور از شرم، وسوسه انگیز و مبتذل که عفت عمومی را
جریحه دارکند و از منظر تایمز با شئونات بشری در تعارض باشد، قابل درج نیست. فهرست حاضر در تایمز لزوماًً تمامی انواع این گونه آگهی را شامل نمی شود؛ بنابرین هر آگهی دیگری هم که احتمال رساندن خسارت مالی، آسیب جانی یا صدمه روحی به خوانندگان داشته باشد و یا حتی باعث از بین رفتن اعتماد عمومی به فرایند تبلیغات سالم و تجارت مبتنی بر اخلاق شود نیز قابل درج نیست.
ب) آگهی های خرده پا
۱- ادعاهایی که در فرایند شغلی مطرح میشوند.
الف) آگهی هایی که کالا ها، قیمت ها، خدمات، روش های تجاری یا تبلیغاتی حریفان شغلی را به هر وسیله اعم از نام بردن افراد، رده ی شغلی یا محل کار و کسب آنان مورد اهانت و تبلیغ منفی قرار دهند؛ قابل چاپ نیستند.
ب) آگهی هایی که به منظور بلند شدن روی دست حریف، به لحاظ قیمت، ادعاهایی کنند اثبات شدنی باشند، قابل چاپ نیستند.
۲- دانه پاشی
آگهی هایی که به نوعی در آن ها برای جلب مشتری دانه پاشی می شود، بی آن که وی بتواند کالا یا خدمات مورد نظرش را با قیمت تبلیغ شده به دست آورد، قابل چاپ نیستند.
ج )آگهی های سفارش به وسیله ی پست
این نوع آگهی ها با شرایط ذیل قابل چاپ هستند:
۱- تنها کالا هایی که مهلت تحویل آن ها ظرف یک ماه از تاریخ چاپ آگهی تضمین می شود.
۲- اگر ظرف یک ماه مورد نظر تحویل نشود، مشتری بتواند کالا را مرجوع کند و تمام پولش را پس بگیرد.
۳- مشتریانی که ظرف ده روز از تاریخ دریافت، کالای خریداری شده اما استفاده نشده را پس دهند، بتوانند تمام پول خود را فوراً پس بگیرند. بدیهی است این مورد شامل کالا های استفاده ی خصوصی نیست.
۴- آبونه کردن اقلام مورد درخواست مشتری بدون جلب رضایت قبلی مشتری مجاز نیست.
۵- روزنامه ی تایمز، از برخی سفارش دهندگان آگهی، در آینده نمونه هایی را برای بازرسی خواهد خواست.
د ) آگهی های پزشکی
تمامی آگهی های پزشکی، حتی آن ها که همه ی شرایط درج را دارا هستند، با دقت خاصی بررسی شوند.
روزنامه تایمز، قبل از پذیرش هر نوع آگهی پزشکی اعم از این که به دارو، درمان، تجهیزات پزشکی و یا خدمات پیشگیری و پیراپزشکی و امثال آن ها مربوط باشد، در صدد کسب نظر از مقامات ذی صلاح جامعه ی پزشکی بر میآید. این مقامات شامل اعضای گروه پزشکی در خود روزنامه و همچنین
هیئت های علمی در سطح محلی و ملی می شود. نظرات مشورتی این افراد، به طور مستقیم در ویرایش و یا سانسور مطالب آگهی های مورد چاپ به کار گرفته نمی شود، بلکه قضاوت نهایی با خود روزنامه است.