۱-۶-۲-فرضیههای فرعی:
-
- منابع فیزیکی سازمان در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
-
- منابع مالی سازمان در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
-
- منابع تجربی در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
-
- چشمانداز مشترک در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
-
- ایجاد روابط در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
- تکنولوژی سازمان در تحقق استراتژیهای بازاریابی محیطی تأثیر معنادار دارد.
۱-۷-قلمرو پژوهش
۱-۷-۱-قلمرو زمانی پژوهش
قلمرو زمانی این پژوهش سال ۱۳۹۳ میباشد.
۱-۷-۲-قلمرو مکانی پژوهش
قلمرو مکانی هتلهای شهر اصفهان میباشد.
۱-۷-۳-قلمرو موضوعی پژوهش
قلمرو موضوعی حول محور استراتژیهای بازاریابی و منابع و قابلیتهای سازمانی تمرکز دارد.
۱-۸-جامعه آماری و روشهای نمونهگیری
جامعه آماری عبارت است از تعداد عناصر مطلوب موردنظر که حداقل دارای یک صفت مشخصه باشد. صفت مشخصه، صفتی است که بین همه عناصر جامعه مشترک بوده و متمایزکننده جامعه آماری از سایر جوامع است (آذر و مومنی، ۱۳۸۱).
در این پژوهش جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مدیران و کارشناسان هتلهای شهر اصفهان است که به دلیل محدود بودن آن، نمونهگیری به صورت سرشماری انجام میشود و تعداد آن برابر با ۵۵ نفر میباشد.
۱-۹-کاربردهای متصور از تحقیق
با توجه به اینکه اصفهان به عنوان یکی از شهرهای توریستی کشور محسوب میشود و با توجه به اهمیت استراتژی بازاریابی محیطی به عنوان یک منبع مزیت رقابتی نتایج این تحقیق میتواند متولیان زیرساختهای گردشگری این شهر را در تحقق استراتژیهای سبز یاری رساند.
۱-۱۰- روش جمع آوری اطلاعات
برای جمع آوری اطلاعات از روشهای زیر استفاده میگردد:
جهت گردآوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری و تئوریک تحقیق، از منابع کتابخانهای، مقالات، کتابهای موردنیاز و نیز از شبکه جهانی اطلاعات استفاده میشود.
به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات اصلی تحقیق از روش میدانی و ابزار پرسشنامه استفاده خواهد شد.
۱-۱۱- روشهای تجزیه تحلیل اطلاعات
برای تحلیل داده های توصیفی از آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تی و تحلیل واریانس و مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرمافزار spss بهرهگیری میشود.
۱-۱۲-تعریف اصطلاحات کلیدی پژوهش
منابع سازمان[۱۱]
منبع اصطلاحی است که به تمام آنچه در تولید کالا و یا ارائه خدمت مورد استفاده قرار میگیرد اطلاق میشود (گرنت[۱۲]،۱۹۹۱: ۱۱۴).
منابع فیزیکی[۱۳]
به تمام آنچه در تولید کالا و یا ارائه خدمت مورد استفاده قرار میگیرد و قابل لمس باشد، منبع فیزیکی گفته میشود (حاجی پور و مومنی، ۱۳۸۷).
منابع مالی[۱۴]
منابع مالی، به منابعی که به صورت وجه نقد یا اعتبارات اسنادی یا سایر اقلام مالی در تولید کالا و یا ارائه خدمت مورد استفاده قرار میگیرد ،اطلاق میشود (حاجی پور و مومنی، ۱۳۸۷).
منابع تجربی[۱۵]
منابع تجربی به منابعی اطلاق میشود که برای سازمان خلق ارزش میکند و حاصل تعاملات سازمانی و گردش فعالیتهای اجرایی است (حاجی پور و مومنی، ۱۳۸۷).
قابلیتهای سازمان[۱۶]
قابلیت سازمانی شامل ترکیب متقابل دانش و مهارتهای کارکنان با دیگر منابع سازمان مانند دانش سیستمها، امور جاری، رویهها و تولیدات فناورانه است (دیانتی و عرفانی، ۱۳۸۸).
چشمانداز[۱۷]
چشمانداز یا دورنمای سازمان به معنای مقصد و آرمان سازمان است؛ ایدهای است که آنچنان تولید انرژی میکند که در واقع با بهکارگیری مهارتها، استعدادها و منابع، محقق کردن آن آینده را به طور جهشی آغاز میکند (حاجی پور و مومنی، ۱۳۸۷).
روابط سازمانی[۱۸]
ارتباط سازمانی فرایندی است که مدیران را برای گرفتن اطلاعات و تبادل معنی با افراد فراوان داخل سازمان و افراد در ارگانهای مربوط به خارج از آن سیستم توانا میسازد (فولادگر، ۱۳۸۴).
تکنولوژی سازمان[۱۹]
تکنولوژی یا فناوری عبارت است از ماشین آلات و تجهیزات فیزیکی (سخت افزار)، تکنیکها، شیوه ها و دستورالعملها (نرمافزار)، دانش بهرهگیری از این ابزارها با شیوه هایی خاص (مغز افزار) که به منظور افزایش کارایی در جریان تبدیل نهادهها به ستاده ها (فرایند تبدیل) به کار گرفته میشوند (دفت[۲۰]، ۱۳۸۵).
۱-۱۳- خلاصه فصل
در این فصل بعد از بیان مقدمه به تشریح بیان مسئله، اهمیت موضوع،اهداف تحقیق ، فرضیات تحقیق و متغیرهای تحقیق پرداخته شد.بعد ازآن بر اساس متغیرهای تحقیق به بیان چارچوب مفهومی پژوهش پرداخته شد.در ادامه قلمرو تحقیق شامل قلمرو زمانی ،مکانی و موضوعی تحقیق عنوان گشت و در انتها جامعه ونمونه تحقیق ،روش تجزیه وتحلیل داده ها واصطلاحات کلیدی پژوهش بیان گردید.
فصل دوم
مبانی نظری و
پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمه
هر تحقیق و پژوهش علمی و عملی که قرار است انجام شود محقق آن بدون اطلاع از مطالعات و تحقیقات قبلی نمیتواند ادعا نماید که میخواهد تحقیق علمی و عملی انجام دهد؛ زیرا بر اساس رویه و دستورالعملهای مراجع علمی وظیفه هر پژوهشگر ایجاب میکند که مربوطترین تحقیقات پژوهشگران قبلی را مورد شناسایی قرار داده و دریابد که دیگران تا چه اندازه به بررسی موضوع تحقیق موردنظر او پرداختهاند و چه مسئله یا سؤالی در خصوص موضوع تحقیق بیپاسخ مانده است؛ که محقق باید حل کند یا برای آن پاسخ دهد.
در این فصل از پژوهش که به عنوان ادبیات تحقیق شناخته میشود تلاش میگردد با بررسیهای گسترده در متون و تحقیقات محققان پیشین دستاردهای ایشان گردآوری و جهت بسط حوزه دانش تئوری اقدام شود. بدینجهت با مطالعه کتب، مقالات و پایاننامهها و استفاده از شبکه جهانی اینترنت موضوع تحقیق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این فصل در دو بخش و حاوی چکیدهای از کندوکاوهایی در خصوص تاریخچه و روند تکامل موضوع است که با بهرهگیری از مقالات، کتب و پایاننامه و موضوعات مشابه در سایتهای معتبر، انجام شده است تا خلاصهای از دستاوردهای دانشمندان و نظریهپردازان و پژوهشگران این عرصه را جمعبندی و از آن در راستای تحقق اهداف تحقیق بهرهبرداری شود. بخش دوم نیز شامل پیشینهای از مطالعات گذشته که در خارج و داخل ایران صورت پذیرفته است، میباشد.
۲-۲-استراتژی بازاریابی محیطی
۲-۲-۱- استراتژی